Sök

Lilla menyn

Nyhetsbrev

  • Missa inte vårt nyhetsbrev! Signa upp dig här
Lägg till

Pezster

Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. Bloggtema: Humor, aktuellt, spydigt, tänkvärt, samhällsfrågor, provocerande

Läs bloggen här »

Mode + Film

På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

Läs bloggen här »

Mode: Mats Carlsson

Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

Läs bloggen här »

Inredning: Stocklounge

I den här bloggen får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

Läs bloggen här »

Livsstil: Aenigma

Mest mode, kreativitet, resor och en liten dos vardag.

Läs bloggen här »

Pâtisserie David SkånegårdenObs! Pâtisserie David Skånegården har numera stängt. Se Pâtisserie David S:t Gertrud istället.


I Malmös hjärta har David Fernandes, välkänd pâtissier och stolt portugis, skapat ett mecka för franska bakverk. Under hans ledning har Pâtisserie David kommit att bli en välbekant bakverksdestination för Malmöborna och andra sötsugna.


Ett franskt café och bageri i vacker miljö med rokokoinfluenser, så skulle man kunna sammanfatta Pâtisserie David. Men man får inte glömma att nämna de frasiga croissanterna, brödet bakat på surdeg, bakelserna med dess perfektion eller de färgglada makronerna. Här tillverkar man allt från grunden, enbart med högkvalitativa råvaror. På Skånegården, beläget intill brofästet, kan man njuta av ett bageri i en miljö vars namn som avslöjar dess karaktär, med väggar av putsat korsvirke och halmtak.
Bakverkens kvalité har sina rötter i högkvalitativa råvaror. Vad sägs till exempel om vaniljstång från Madagaskar och 70% kakao från Callebaut? Det är bara två exempel på konditoriets passionerade inställning till bakverk.
Succédebuter får ju inte sällan en uppföljare, eller två. Samma gäller för gänget på Pâtisserie David. Idag har man tre ställen i Malmö med lika hög ambition.


Få saker ger så mycket mersmak som en persons drömmar, som blir till verklighet, som blir till ett offentligt ställe för allmänheten. David Fernandes pojkdrömmar om att bli konditor har inte bara gett smak åt en helt ny generation bakverk och tårtor. Idag leder han Malmös dessert-connaisseurer till nya smakhöjder - ett jobb som han tar på fullaste allvar.


Google maps är inte uppdaterat på området, så vi har plockat bort kartan ovan. Kolla här  för att se en uppdaterad version på Eniro.


Se även Pâtisserie David S:t Gertrud.


Äta ute ikväll?

Restaurang Italienskt i city, en fransk mellanklass-restaurang eller asiatiska lunchrestauranger nära dig. Vad du än är ute efter hittar du det med Falken!

 Läs mer »

Letar du efter en bar?

Bar Letar du en bar som passar dig? Kanske en som serverar bra cocktails? Eller en pub? Eller något nära bara? Falken hjälper dig!

 Läs mer »

Hitta trevliga caféer

Café Stan är full av trevliga caféer. Bagerier, espressobarer, arbetsvänliga caféer, caféer med trådlösa nätverk och mycket mer. Falken hjälper dig att hitta caféer som passar dig.

 Läs mer »

.1 Hitta ställen

.2 Kommenterade

.3 Ställen med bilder

.4 Övrigt


RSS WhatsupMalmö på Twitter WhatsupMalmö på Facebook

Nyhetsbrev
Registrera/avregistrera
Bakgrund
Ljus enfärgadLjus mönstrad

Klicka här för att tipsa oss

Kalender
English Français Español Deutsch Norsk Dansk Soumi