Sök

Lilla menyn

Nyhetsbrev

  • Missa inte vårt nyhetsbrev! Signa upp dig här
Lägg till

Pezster

Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. Bloggtema: Humor, aktuellt, spydigt, tänkvärt, samhällsfrågor, provocerande

Läs bloggen här »

Mode + Film

På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

Läs bloggen här »

Mode: Mats Carlsson

Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

Läs bloggen här »

Inredning: Stocklounge

I den här bloggen får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

Läs bloggen här »

Livsstil: Aenigma

Mest mode, kreativitet, resor och en liten dos vardag.

Läs bloggen här »

Guiden till Malmös bästa aktiviteter

Guiden till Malmös bästa aktiviteter

Kultur Är du ledig och vill hitta på något kul eller har du kanske fått besök av någon som du måste intensivumgås med ett par dagar? I så fall har vi sällskapsaktiviteterna som är spännande, märkliga, hårresande och underbara - mitt i Malmö.


Äventyrsgolf i Folkets Park
Det som skiljer äventyrsgolf i Folkets Park från traditionell minigolf är att de klassiska trädgårdstomtarna och vindmöllorna har bytts ut mot banor som hämtar inspiration från Malmös landmärken. På fjorton hål tar du dig igenom bland annat en fyra meter hög Turning Torso, en åtta meter lång Öresundsbron och Kockumskranen som du kan gå under.

Läs mer: Äventyrsgolf , Folkets Park


Spela minigolf på Malmös landmärken. 


Sköna parkaktiviteter
Det är inte för inte som Malmö kallas Parkernas Stad. Några av de bästa sällskapsaktiviteterna utförs i parken - boule, kubb, krocket och frisbee för att nämna några. Våra favoritparker för sällskapsaktiviteter är utan tvekan Slottsparken och Pildammsparken där det finns gott om gröna utrymmen att breda ut sig på.

Trampbåtar
Hyr en trampbåt, ta med lite mat och trampa dig förbi simmande gäss och grönskande parker. Båten rymmer fyra personer och flytvästar får ni låna utan extra kostnad. En halvtimmes trampande kostar 80 kronor, 2 timmar 230 kronor.

Läs mer: Cityboats , Raoul Wallenbergs ParkTrampa dig förbi simmande gäss och grönskande parker.


Pingis på Värnhemstorget
Inspirerat från Berlins många utomhuspingisbord på innegårdar och i parker har Värnhemstorget för några år sedan fått sitt eget utomhuspingisbord. Ett tips är att alltid ha racket och boll i fickan ifall lusten skulle falla på.

Bollsporter på Söderhavet
Den splitternya multisportarenan Söderhavet, vid Södervärnsplan är perfekt för sällskapssporter som basket, fotboll och bandy. Så fort suget för lite bollsport i grupp faller på är det alltså bara att gå hit. Det är gratis och kräver ingen förbokning.


Bowling
En klassiker bland sällskapsaktiviteterna är bowling. Det finns en hel del olika ställen att välja på där vår favorit är O'Learys på Entré där du kan bowla högst upp i köpcentret med utsikt över takåsarna.
Läs mer:
O'Learys , Entré

Big Bowl , Östra Förstadsgatan 32
Kronprinsen Bowling , Regementsgatan 50


 

Det finns flera bra Bowlingställen i Malmö.

 

Frisbeegolf
Frisbeegolf eller discgolf som det också kallas är en sällskapssport på frammarsch. Principen är enkel - att spela en bana med så få kast som möjligt. De bästa ställena att prova är Bulltoftaparken där det finns en bana bara för frisbeegolf eller Sibbarp där du kan spela på en bana med havsutsikt.

Biljard

Biljard är en gammal hederlig sällskapsaktivitet som alltid är lika kul. I Malmö finns det flera olika biljardställen att välja mellan där Interpool Biljard med 19 biljardbord och seriös biljardkänsla är en av våra favoriter.
Läs mer:

Interpool , Stora Nygatan 19
Royal Biljard , Ystadsgatan 53 A

Tilt , Drottninggatan 36

Downtown Biljard & Café , Östra Farmvägen 4

O'Learys Bowling , Östra Förstadsgatan 56


Klättring
För dig som inte rädds höga höjder är klättring en aktivitet som garanterar adrenalinkickar. Det finns ett par ställen i och omkring Malmö, där stapelbäddsparken är perfekt för nybörjare. Är du mer erfaren är Hovs Hallar eller Kullen ett bra val.

Läs mer: Stapelbäddsparken , Stapelbäddsgatan 3

 

Lasergame

Spring med futuristiska laservapen i handen genom mörka gångar och uppför ramper. Det bästa stället att prova lasergame är Laserdome som bjuder på stora spelytor och genomtänkta banor sprängfyllda med hinder, ramper, gångar som garanterar förhöjda adrenalinnivåer.

Läs mer: Laserdome , Drottninggatan 1


 
Laserdome har stora spelytor och genomtänkta banor.

 

Gokart
Sätt på dig hjälmen, tryck gasen i botten och bli Malmös bästa racerförare för en dag. Det finns flera bra banor i och omkring stan men Gokartcity och Lockarps Gokart är utan tvekan våra favoriter.

Läs mer:

Gokart City , Lantmannagatan 59D
Lockarps Gokart , Lockarp


Paintball
Ladda vapnet med färgfyllda plastkulor och ge allt du har i jakten på dina motståndare. Numera har Malmö en egen Paintballarena där du spelar inomhus. Om du kan tänka dig att åka något längre är Paintballbanan i Löddeköpinge ett bra alternativ där du kan spela utomhus på en av norra Europas största paintballbanor.

Läs mer:

Malmö Paintball Arena , Kosterögatan 15

Paintballbanan , Paintballvägen 1 (Löddeköpinge)


Paintballbanan i Löddeköpinge är en av norra Europas största.

 

Vattenskidor/Wakeboard

Se cool ut samtidigt som du glider fram över vattenytan på ett par vattenskidor eller en wakeboard. Malmö vattenskidklubb ordnar kurser där du kan finslipa tekniken att stå stadigt på de guppande vågorna.
Läs mer: Malmö Vattenskidklubb , Vaktgatan


Kitesurfing
Hoppa högt över vågorna med en drake som drar dig över vattenytan. Numera finns det ett nybyggt kitecenter med uthyrning och strandcafé på Lomma beach. Sommaren är fullspäckad av kurser som även får nybörjare att hålla reda på alla linor.

Läs mer:
Kite.se , LommaKites kurser kan få vem som helst att hålla reda på alla linor.


Vindsurfing
Jo det går faktiskt att vindsurfa i Skåne. Faktum är att det finns flera bra klubbar i närheten av Malmö där du kan prova att stå på en surfbräda. För nybörjare finns flera olika lektioner att välja mellan.

Läs mer:
Surf Club Klagshamn , Bunkeflostrand

Lomma Vindusurfing , Lomma


Guiden för Sällskapsaktiviteter är en del av Ledighetsguiden. Funktionen är perfekt när du är ledig och vill hitta på något kul.

Läs övriga delar i Ledighetsguiden:

Stans bästa museer


Senast uppdaterad: 2014-03-13


Schyffert och Lindström till Malmö med succén Ägd

Scen Över 100 000 personer har köpt biljetter till en föreställning om ekonomi. Med "ÄGD - Vad kostar ett rikare liv?" får Henrik Schyffert och Fredrik Lindström "alla att skratta hejdlöst" (Göteborgs-Posten) åt en show om marknadens och tillväxtens inverkan på våra liv.

Läs mer »


Annons

Max Svanberg: mellan dröm och verklighet

Kultur En hyllning till kvinnan. Så kan Malmökonstnären Max Walter Svanbergs (1912-1994) verk bäst beskrivas. I hans konstnärskap framträder budskapet att det sköna om och om igen hotas av förstörelse. De erotiskt laddade bilderna kom att uppröra både kritiker och konstpubliken, och hans bildvärld, unik i svenskt konstliv, uppmärksammades även internationellt. Med anledning av hundraårsjubiléet av hans födelse, presenteras Svanbergs konstnärsskap i sin helhet. I utställningen Mellan dröm och verklighet kommer Malmö Konstmuseum att visa både originalverk och grafiska arbeten ur museets totalt 159 verk av konstnären. Utställningen spänner över perioden 20- till 70-talet. 


Malmö Konstmuseum  till och med 30 september.  


Foto: ©Max Walter Svanberg, Nattens hjärta skrattar, 1948. Luc Besson gör sin första bra film på femton år

Bio På nittiotalet blev Luc Besson en av de viktigaste rösterna inom fransk film sedan han regisserat internationella succéer som Nikita, Léon och Det femte elementet. Sedan gick det ut för. Efter att ha gjort märkliga barnfilmer i flera år är han nu äntligen tillbaka med en bra spelfilm.


I The Lady berättar Luc Besson den sanna historien om Aung San Suu Kyi och hennes kamp mot diktaturen i Burma. Efter tjugo år i husarrest har hon slutligen släppts på fri fot och i år ställer hon upp i valet i sitt hemland.


The Lady har biopremiär den 4 april


WhatsupMalmö på stan i lördags

Whatsup WhatsupMalmö hade ett färgstarkt event på stan i lördags (29 oktober). Trots lättare dimma och höstkyla hade många glada tagit sig till city och var nyfikna över vad vi gjorde på stan. Över 400 personer deltog aktivt i våra tävlingar, och ännu fler tog flyers, pratade med oss och frågade var vi hade köpt våra snygga ballonger. Nedan kommer ett litet sammandrag med bilder från dagen som vår fotograf har tagit, vinnarna i tävlingarna, med mera.

Läs mer »


Din guide till Malmös bästa museer

Kultur Chokladmuseum, konstmuseum, teknikmuseum, fotomuseum, stans minsta museum och museum med halvfärdiga skisser. Malmö och Lund svämmar över av museer som kan få även de regnigaste och tråkigaste dagarna att kännas som att sväva på rosa moln. Så sätt på dig läsglasögonen och gör dig beredd för en djupdykning i allt från choklad och kulturhistoria till teknik och köttätande pirayor när Whatsup guidar dig till Malmö och Lunds bästa museum. Vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Läs mer »


Actionguiden

Guide Känner du dig sugen på action men befinner dig oändligt långt borta från...

 Läs mer »

Din guide till stans bästa museer

Kultur Chokladmuseum, konstmuseum, teknikmuseum, fotomuseum, stans minsta museum och museum med halvfä...

 Läs mer »

Guiden för sällskapsaktiviteter

Guide Är du ledig och vill hitta på något kul eller har du kanske fått besök a...

 Läs mer »

Mode + Film

Blogg På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

 Läs mer »

Övrigt

RSS
 

.1 Hitta ställen

.2 Kommenterade

.3 Ställen med bilder

.4 Övrigt


RSS WhatsupMalmö på Twitter WhatsupMalmö på Facebook

Nyhetsbrev
Registrera/avregistrera
Bakgrund
Ljus enfärgadLjus mönstrad

Klicka här för att tipsa oss

Kalender
English Français Español Deutsch Norsk Dansk Soumi