Sök

Lilla menyn

Nyhetsbrev

  • Missa inte vårt nyhetsbrev! Signa upp dig här
Lägg till

Pezster

Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. Bloggtema: Humor, aktuellt, spydigt, tänkvärt, samhällsfrågor, provocerande

Läs bloggen här »

Mode + Film

På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

Läs bloggen här »

Mode: Mats Carlsson

Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

Läs bloggen här »

Inredning: Stocklounge

I den här bloggen får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

Läs bloggen här »

Livsstil: Aenigma

Mest mode, kreativitet, resor och en liten dos vardag.

Läs bloggen här »

Guiden till Malmös bästa aktiviteter

Guiden till Malmös bästa aktiviteter

Kultur Är du ledig och vill hitta på något kul eller har du kanske fått besök av någon som du måste intensivumgås med ett par dagar? I så fall har vi sällskapsaktiviteterna som är spännande, märkliga, hårresande och underbara - mitt i Malmö.


Äventyrsgolf i Folkets Park
Det som skiljer äventyrsgolf i Folkets Park från traditionell minigolf är att de klassiska trädgårdstomtarna och vindmöllorna har bytts ut mot banor som hämtar inspiration från Malmös landmärken. På fjorton hål tar du dig igenom bland annat en fyra meter hög Turning Torso, en åtta meter lång Öresundsbron och Kockumskranen som du kan gå under.

Läs mer: Äventyrsgolf , Folkets Park


Spela minigolf på Malmös landmärken. 


Sköna parkaktiviteter
Det är inte för inte som Malmö kallas Parkernas Stad. Några av de bästa sällskapsaktiviteterna utförs i parken - boule, kubb, krocket och frisbee för att nämna några. Våra favoritparker för sällskapsaktiviteter är utan tvekan Slottsparken och Pildammsparken där det finns gott om gröna utrymmen att breda ut sig på.

Trampbåtar
Hyr en trampbåt, ta med lite mat och trampa dig förbi simmande gäss och grönskande parker. Båten rymmer fyra personer och flytvästar får ni låna utan extra kostnad. En halvtimmes trampande kostar 80 kronor, 2 timmar 230 kronor.

Läs mer: Cityboats , Raoul Wallenbergs ParkTrampa dig förbi simmande gäss och grönskande parker.


Pingis på Värnhemstorget
Inspirerat från Berlins många utomhuspingisbord på innegårdar och i parker har Värnhemstorget för några år sedan fått sitt eget utomhuspingisbord. Ett tips är att alltid ha racket och boll i fickan ifall lusten skulle falla på.

Bollsporter på Söderhavet
Den splitternya multisportarenan Söderhavet, vid Södervärnsplan är perfekt för sällskapssporter som basket, fotboll och bandy. Så fort suget för lite bollsport i grupp faller på är det alltså bara att gå hit. Det är gratis och kräver ingen förbokning.


Bowling
En klassiker bland sällskapsaktiviteterna är bowling. Det finns en hel del olika ställen att välja på där vår favorit är O'Learys på Entré där du kan bowla högst upp i köpcentret med utsikt över takåsarna.
Läs mer:
O'Learys , Entré

Big Bowl , Östra Förstadsgatan 32
Kronprinsen Bowling , Regementsgatan 50


 

Det finns flera bra Bowlingställen i Malmö.

 

Frisbeegolf
Frisbeegolf eller discgolf som det också kallas är en sällskapssport på frammarsch. Principen är enkel - att spela en bana med så få kast som möjligt. De bästa ställena att prova är Bulltoftaparken där det finns en bana bara för frisbeegolf eller Sibbarp där du kan spela på en bana med havsutsikt.

Biljard

Biljard är en gammal hederlig sällskapsaktivitet som alltid är lika kul. I Malmö finns det flera olika biljardställen att välja mellan där Interpool Biljard med 19 biljardbord och seriös biljardkänsla är en av våra favoriter.
Läs mer:

Interpool , Stora Nygatan 19
Royal Biljard , Ystadsgatan 53 A

Tilt , Drottninggatan 36

Downtown Biljard & Café , Östra Farmvägen 4

O'Learys Bowling , Östra Förstadsgatan 56


Guiden för Sällskapsaktiviteter är en del av Ledighetsguiden. Funktionen är perfekt när du är ledig och vill hitta på något kul.

Läs övriga delar i Ledighetsguiden:

Actionguiden

Stans bästa museer


Senast uppdaterad: 2014-03-13


Chess in Concert på arenaturné

Scen I vår ger sig den världsberömda "Chess in Concert" ut på turné. I Benny Anderssons, Tim Rice och Björn Ulvaeus konsert medverkar några av Sveriges mest folkkära artister. På scen står bland andra Gunilla Backman och Sarah Dawn Finer, samt "Chess"-stjärnorna Philip Jalmelid, Anders Glenmark och Johan Schinkler. Dirigent för turnén är Anders Eljas som också arrangerade och orkestrerade urpremiären av "Chess in Concert" i London 1984. Turnéstarten sker den 10 april i Globen i Stockholm och sedan väntar Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Västerås, Växjö och Linköping. Biljetterna släpps fredag den 5 december.

Läs mer »


Annons

Al Pitcher på Tangopalatset

Scen I höst drar landets största internationella komiker, Al Pitcher, på Sverigeturné med standup-showen Nääämen it's Al Pitcher. Den 24 och 25 oktober kan du se den hyllade nyzeeländaren på Tangopalatset i Malmö.

Läs mer »


Max Svanberg: mellan dröm och verklighet

Kultur En hyllning till kvinnan. Så kan Malmökonstnären Max Walter Svanbergs (1912-1994) verk bäst beskrivas. I hans konstnärskap framträder budskapet att det sköna om och om igen hotas av förstörelse. De erotiskt laddade bilderna kom att uppröra både kritiker och konstpubliken, och hans bildvärld, unik i svenskt konstliv, uppmärksammades även internationellt. Med anledning av hundraårsjubiléet av hans födelse, presenteras Svanbergs konstnärsskap i sin helhet. I utställningen Mellan dröm och verklighet kommer Malmö Konstmuseum att visa både originalverk och grafiska arbeten ur museets totalt 159 verk av konstnären. Utställningen spänner över perioden 20- till 70-talet. 


Malmö Konstmuseum  till och med 30 september.  


Foto: ©Max Walter Svanberg, Nattens hjärta skrattar, 1948. Luc Besson gör sin första bra film på femton år

Bio På nittiotalet blev Luc Besson en av de viktigaste rösterna inom fransk film sedan han regisserat internationella succéer som Nikita, Léon och Det femte elementet. Sedan gick det ut för. Efter att ha gjort märkliga barnfilmer i flera år är han nu äntligen tillbaka med en bra spelfilm.


I The Lady berättar Luc Besson den sanna historien om Aung San Suu Kyi och hennes kamp mot diktaturen i Burma. Efter tjugo år i husarrest har hon slutligen släppts på fri fot och i år ställer hon upp i valet i sitt hemland.


The Lady har biopremiär den 4 april


WhatsupMalmö på stan i lördags

Whatsup WhatsupMalmö hade ett färgstarkt event på stan i lördags (29 oktober). Trots lättare dimma och höstkyla hade många glada tagit sig till city och var nyfikna över vad vi gjorde på stan. Över 400 personer deltog aktivt i våra tävlingar, och ännu fler tog flyers, pratade med oss och frågade var vi hade köpt våra snygga ballonger. Nedan kommer ett litet sammandrag med bilder från dagen som vår fotograf har tagit, vinnarna i tävlingarna, med mera.

Läs mer »


Din guide till Malmös bästa museer

Kultur Chokladmuseum, konstmuseum, teknikmuseum, fotomuseum, stans minsta museum och museum med halvfärdiga skisser. Malmö och Lund svämmar över av museer som kan få även de regnigaste och tråkigaste dagarna att kännas som att sväva på rosa moln. Så sätt på dig läsglasögonen och gör dig beredd för en djupdykning i allt från choklad och kulturhistoria till teknik och köttätande pirayor när Whatsup guidar dig till Malmö och Lunds bästa museum. Vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Läs mer »


Actionguiden - här får du action i Malmö

Kultur Känner du dig sugen på action men befinner dig oändligt långt borta från både Mount Everest och surfvänliga vågor? Inga problem, vi har listat aktiviteterna som ger dig maximalt med action på överkomliga avstånd från stan.

Läs mer »


Actionguiden

Guide Känner du dig sugen på action men befinner dig oändligt långt borta från...

 Läs mer »

Din guide till stans bästa museer

Kultur Chokladmuseum, konstmuseum, teknikmuseum, fotomuseum, stans minsta museum och museum med halvfä...

 Läs mer »

Guiden för sällskapsaktiviteter

Guide Är du ledig och vill hitta på något kul eller har du kanske fått besök a...

 Läs mer »

Mode + Film

Blogg På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

 Läs mer »

Övrigt

RSS
 

.1 Hitta ställen

.2 Kommenterade

.3 Ställen med bilder

.4 Övrigt


RSS WhatsupMalmö på Twitter WhatsupMalmö på Facebook

Nyhetsbrev
Registrera/avregistrera
Bakgrund
Ljus enfärgadLjus mönstrad

Klicka här för att tipsa oss

Kalender
English Français Español Deutsch Norsk Dansk Soumi